Cicle "L'impuls nòmada" de Jordi Esteva a la Filmoteca de Catalunya

Tres de les pel·lícules del cicle -"Retorn al país de les ànimes", "Komian", "Socotra, l’illa dels djinns" i "Historias de Cabo Corrientes" -estan basades en llibres del mateix Jordi Esteva. Són treballs molt personals amb una interessant aportació al documental antropològic.

Rodades en blanc i negre seguint l’estètica dels seus treballs fotogràfics es podrien considerar autobiogràfiques atesa la relació personal que uneix el director amb els personatges que hi apareixen, consolidada en anys de treball amb aquestes comunitats indígenes.

Totes elles rodades a zones remotes de la Costa d’Ivori, l’illa de Socotra i al Chocó colombià, tenen com a nexe comú la recerca d’uns mons que desapareixen.

Divendres 10, 17h, sala Chomón: Preestrena de HISTOIRAS DE CABO CORRIENTES, amb presentació i col·loqu a carreg de Imma Merino, Consuelo Bautista i Jordi Esteva

Dimecres 15, 18h, sala Laya: "Retorn al paìs de les ânimes" (director's cut en blanc i negre) + estrena de "Komian", amb una presentació molt breu + col·loqui a carreg de Ángel Quintana, Jacinto Antón i Jordi Esteva

dimecres 15, 21.30h, sala Laya: "Socotra, l'illa dels geniis" sense presentació ni col·loqui.